Kakšna je razlika med sukancem za šivanje in sukancem za vezenje?

Oblačila na našem telesu ustvarjajo številni tekstilni izdelki, kar je seveda treba pripisati nekaterim tekstilnim iglam.Sukanec za šivanje je sukanec, potreben za pletene oblačilne izdelke.Šivalne niti lahko razdelimo na bombažne šivalne niti, čiste bombažne niti, poliestrske šivalne niti, poliestrske bombažne šivalne niti in najlonske šivalne niti glede na različne surovine.Sukanec za šivanje uporablja čista poliestrska vlakna kot nit.Njegovih surovin je več.Proizvodnja poliestrskega sukanca za šivanje mora iti skozi šest procesov vpihovanja, valjanja, mikanja, spajanja, roviranja, predenja preje, vlaganja in zvijanja.Sukanec za vezenje je nit za vezenje, izdelana iz visokokakovostnih naravnih ali kemičnih vlaken s predenjem.Mnogi ljudje ne znajo razlikovati med sukancem za šivanje in sukancem za vezenje.Naj predstavim razliko med obema.

1. Sukanec za vezenje je nit za vezenje, izdelana iz visokokakovostnih naravnih ali kemičnih vlaken s predenjem.Obstaja veliko vrst niti za vezenje, ki jih glede na surovino delimo na svilene, volnene in bombažne niti za vezenje.Sukanec za šivanje se nanaša na nit, ki se uporablja za šivanje tekstilnih materialov, plastike, usnjenih izdelkov in šivanje knjig in periodičnih publikacij itd. Ima značilnosti šivanja, vzdržljivosti in kakovosti videza.Sukanec za vezenje je predvsem estetski, njegova vzdržljivost ni tako dobra kot sukanec za šivanje.

2. Šivalni sukanec se nanaša na sukanec, ki se uporablja za šivanje tekstilnih materialov, plastike, usnjenih izdelkov ter šivanje knjig in periodičnih publikacij.Sukanec za šivanje odlikuje šivnost, vzdržljivost in kakovosten videz.Glede na namen je razdeljen na sukanec za šivanje, sukanec za vezenje, industrijski sukanec itd., Skupna klasifikacija pa je razdeljena glede na surovine: sukanec za šivanje iz naravnih vlaken, sukanec za šivanje iz sintetičnih vlaken in mešani sukanec za šivanje.Vse več niti kot surovine uporablja čista poliestrska vlakna.

Sukanec za vezenje je predvsem lep, njegova vzdržljivost pa ni tako dobra kot sukanec za šivanje.Skratka, vsak ima svoje prednosti, odvisno od materiala.Zgoraj je prikazana razlika med sukancem za šivanje in sukancem za vezenje, ki jo je sestavil Xiaobian, upam, da bo v pomoč vsem!Če želite izvedeti več o sukancu za šivanje, bodite bolj pozorni na našo spletno stran!


Čas objave: 15. avgusta 2022